Google

11 Μαΐου 2006

Ο ΜΕΛΕΤΗΡΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΚΑΙ ΤΑ...ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!


Αν και Μάιος, ας μεταφερθούμε στις 17-11-2005! Η παρακάτω ανακοίνωση υπήρχε αναρτημένη σε αρκετούς ναούς του Γιαχβέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!Μπράβο στους φίλους που το σκέφτηκαν:(Η φώτο είναι από την ιστοσελίδα του Ιού της Κυριακάτικης Ελεθεροτυπίας)

Ο ΜΕΛΕΤΗΡΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΚΑΙ ΤΑ...ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!

17 Νοεμβρίου σήμερα και μάλλον για την πλειοψηφία της Ορθόδοξης εκκλησίας και του κλήρου δεν είναι τίποτα παραπάνω από του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισάρειας, των Αγίων Γενναδίου και Μαξίμου, του Αγίου Σακ του Πέρση, του Οσίου Λογγίνου κ.ο.κ … Εξάλλου, ο λαλίστατος και «καμεροφιλέστατος» αρχιεπίσκοπος δε βρήκε μια λέξη να πει τόσα χρόνια για την ημέρα αυτή! Τι να πει; Ο κύριος Παρασκευαΐδης ήταν αφοσιωμένος στα γράμματα και τις σπουδές του! Και να ήταν ο μόνος! Ο κ. Χριστόδουλος δεν έκανε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκανε το σύνολο των στελεχών της εκκλησίας εκείνη την περίοδο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων! Μάταια θα ψάξει κανείς ανάμεσα στα μέλη του ανώτερου κλήρου να βρει ανθρώπους που τόλμησαν να διαφοροποιηθούν από τους συνταγματάρχες της «Ελλάδος των Ελλήνων χριστιανών».
Αλλά
ας μας πει ο κ. Χριστόδουλος και για τη μεταδικτατορική του δράση. Και μετά το 1974, που καμιά προσχηματική δικαιολογία άγνοιας δεν ίσχυε, ο κ. Χριστόδουλος συνέχισε να υπηρετεί τις ιδέες και τους μηχανισμούς της χούντας! Συνέχισε να αρθρογραφεί στον «ελεύθερο κόσμο», που δεν ήταν πλέον το κεντρικό όργανο της ισχυρής χούντας, αλλά μια περιθωριακή φυλλάδα των νοσταλγών και των σταγονιδίων!
Τα πράματα είναι απλά! Από την πρώτη στιγμή η χούντα προσπάθησε να στηριχθεί στην εκκλησία, η οποία δέχθηκε να παίξει το ρόλο του ιδεολογικού και πνευματικού άλλοθι των βασανιστών… Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους που να έχει υμνηθεί τόσο πολύ και να έχει τιμηθεί με τέτοιο τρόπο από την εκκλησία όσο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος!
Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε… Άλλη μια 17η Νοέμβρη θα αποδείξει περίτρανα-μέσα από τη σιωπή-το πένθος του ιερατείου για την ημέρα αυτή.

«Ο αρχιεπίσκοπος ήταν τότε απορροφημένος στις μελέτες του » (Ευστάθιος, μητροπολίτης Σπάρτης, εκπρόσωπος τύπου ιεράς συνόδου, 4/3/2001)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιαχβεισμός+Χούντα=LOVE

Γιαχβεϊσμός+400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς=EROS
(για να θυμηθούμε και τα χρόνια του γυμνασίου...)

Βρε πάρτε δρόμο απ'την Ελλάδα!Παλιοταγάρια!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ο αρχιεπισκοπος-κεραυνος περνά
τις δυσκολότερες ωρες της ζωης του, καποια "μπουμπουκακια" συνεχιζουν τις
υβρεις εναντιον του χωρις να αντιλαμβανονται οτι με τη σταση τους γινονται αθελα τους πρακτορες σκοτεινων κεντρων εξουσιας. Ο διεθνης σιωνισμος,με δουρειο ιππο (ποιον αλλο;) τον "μετρ" των μεταμοσχευσεων γιατρο Τζακη, καταφερε σοβαρο πληγμα στο στυλοβατη της πιστης μας. Στερησε απο τον αρχιεπισκοπο μας ενα συμβατο μοσχευμα, για να το δωσει στον εβραιο τενορο ο οποιος καραδοκουσε σα πονηρη νυφιτσα.
Μολις ξυπνησε δε αρχισε να κελαηδαει, τρισευτυχισμενος για το κακο που προκαλεσε στο λαοφιλη ποιμεναρχη.Μην απελπιζεστε πιστοι,
μη χανετε τη πιστη σας, ο καιρος
γαρ εγγυς!