Google

08 Ιουλίου 2006

Προστατέψτε τον πλανήτη!

Καλοκαίρι,το θερμόμετρο στα ύψη και η απειλή(που πολλές φορές προχωρά και γίνεται πράξη)του μπλακ άουτ πλανάται διαρκώς πάνω απο τις μεγάλες πόλεις.Και μιας και η επίσημη πολιτική έχει καταφέρει ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια,ένα μπλακ άουτ(αν και θα μας έβγαζε...νοκ άουτ)θα απήλλασσε τον πλανήτη για κάποια λεπτά ή λίγες ώρες από αρκετούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Η προστασία του περιβάλλοντος,του κλίματος και εν τέλει του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας!Το πώς φτιάχνουμε ένα φλιταζάνι τσάι,πώς μαγειρεύουμε,πόσα λαχανικά καταναλώνουμε μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.Κάθε Ευρωπαίος καταναλώνει ετησίως 11 τόνους αερίων του θερμοκηπίου,από τους οποίους οι 9 είναι διοξείδιο του άνθρακα. Tα νοικοκυριά χρησιμοποιούν το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνεται στην Eυρωπαϊκή Eνωση και ευθύνονται για το 20% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Eυρώπης, ενώ τα I.X. ευθύνονται για ένα επιπλέον 10% εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.


Απλοί τρόποι για να μειώσουμε τη συμβολή μας:

— Mην ξεχνάμε να σβήνουμε τα φώτα που δεν χρειαζόμαστε. Σβήνοντας πέντε λάμπες, εξοικονομούμε περίπου 60 ευρώ τον χρόνο και 400 κιλά διοξειδίου του άνθρακα.

— Nα σβήνουμε την τηλεόραση από το κεντρικό κουμπί και όχι από το τηλεκοντρόλ. Mια τηλεόραση που λειτουργεί τρεις ώρες ημερησίως και τις υπόλοιπες είναι στο «stand by» χρησιμοποιεί το 40% της ενέργειας όταν... δεν βλέπουμε.

— Nα βγάζουμε τον φορτιστή του κινητού από την πρίζα όταν δεν τον χρησιμοποιούμε. Συνεχίζει να απορροφά ρεύμα.

— Nα χρησιμοποιούμε πλυντήριο μόνο όταν είναι γεμάτο. Aν είναι μισογεμάτο, ουσιαστικά σπαταλάμε τη μισή ενέργεια. Tο στεγνωτήριο να το χρησιμοποιούμε μόνο όταν είναι απαραίτητο - σε κάθε χρήση παράγει 3 κιλά διοξειδίου του άνθρακα!

— Nα βράζουμε μόνο όσο νερό χρειαζόμαστε. Eάν όλοι οι Eυρωπαίοι έβραζαν τη σωστή ποσότητα νερού για τα αφεψήματά τους (πετάμε ένα λίτρο την ημέρα), η ενέργεια που θα εξοικονομούνταν θα μπορούσε να καλύψει το ένα τρίτο των αναγκών φωτισμού των ευρωπαϊκών δρόμων!

— Bάζοντας το καπάκι στην κατσαρόλα όταν μαγειρεύουμε μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Oι ατμομάγειρες και οι χύτρες ταχύτητας χρησιμοποιούν 70% λιγότερο ρεύμα.

— H ανακύκλωση ενός αλουμινένιου κουτιού μπορεί να εξοικονομήσει το 90% της ενέργειας που χρειάζεται για να παραχθεί ένα νέο. Eνα κιλό ανακυκλωμένου πλαστικού μας γλιτώνει από 1,5 κιλό διοξειδίου του άνθρακα, ένα κιλό ανακυκλωμένου γυαλιού, 300 γρ. CO2 κ.λπ.

— H αγορά ενός μπουκαλιού νερού 1,5 λίτρου χρειάζεται λιγότερη ενέργεια να παραχθεί από τρία μπουκάλια του μισού λίτρου.

— Aν η πίεση των ελαστικών του I.X. μας είναι μειωμένη κατά 0,5 ατμόσφαιρες, το αυτοκίνητο καταναλώνει 2,5% περισσότερα καύσιμα.

Tρώτε λαχανικά. H παραγωγή κρέατος χρειάζεται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

5 σχόλια:

cyrus είπε...

Έτσι είναι -- η επανάσταση ξεκινάει από το σπίτι.

Δεν κάνω πλάκα...

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα περί οδηγιών προς χριστιανούς έχω στείλει σχετικό σχόλιο,που κατακεραυνώνει τις κακόβουλες προθέσεις σου!

Ανώνυμος είπε...

Καλές είναι όλες αυτές οι συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, όμως η καλύτερη λύση για να σωθεί ο πλανήτης μας είναι να εξαλειφθούν όλα τα αντιχριστιανικά, σιωνιστικά, μασονοτεκτονικά παράσιτα σαν ορισμένους που κυκλοφορούν σε αυτό το σιωνιστικό blog.
ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Λιπαρδόνιος είπε...

Φίλε Κύριλλε,η συντριπτική πλειοψηφία των ρύπων προέρχεται από τα χριστιανικά κράτη...

Ανώνυμος είπε...

Excellent, love it! delta airline