Google

01 Ιουλίου 2006

Μικρά και διάφορα...


Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους τους φίλους!Με 2 άρθρα σήμερα!Αυτό που βλέπετε εδώ χωρίς συγκεκριμένο θέμα,ενώ αν προχωρήσετε λίγο παρακάτω θα δείτε και το δεύτερο!

Ας ξεκινήσουμε με βασικά μαθήματα ελληνικών προς χριστιανούς (συνέχεια απο προηγούμενο άρθρό.Βλέπε εδώ),αφού πρώτα δούμε τί γράφει στα "Άπαντα" ο Μανώλης Τριανταφυλλίδης :
«Όσο περισσότερο μελετούμε τη γλώσσα που είναι γραμμένα τα Ευαγγέλια,τόσο καθαρότερα βλέπομε πόσο απέχει από την αρχαία τη γραμματική κι είναι γεμάτη σολοικισμούς,βαρβαρισμούς και κάθε είδους λάθη. Βρίσκομε κάμποσες ξένες λέξεις,που δε μεταχειρίζονται οι αρχαίοι έλληνες συγγραφείς και τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν ήταν δύσκολο να αποφύγει κανείς,αρκεί να ήθελε»(αρκεί να γνώριζε σημειώνω εγώ)
Ξέρουμε ότι το ρήμα οίδα(δεν μπορώ να βάλω πολυτονικό) κλίνεται : οίδα,οίσθα,οίδε,ίσμεν,ίστε,ίσασι. Κι όμως,το Ευαγγέλιο μάς παρουσιάζει άγνωστους και ανυπόστατους τύπους με πιο γνωστό απ'όλους: ου γαρ οίδασι τι ποιούσι!!!!Τί άλλο θα δούμε!
Κι όμοιους άγνωστους τύπους βρίσκουμε αφθονότατους στην ΚΕΝΗ κι ουχί καινή διαθήκη( του νοός,τω νοι,του ημίσους,τους ιχθύας,μειζοτέραν,ελαχιστότερος,ηρώτουν και πάει λέγοντας...)
Το παραμυθάκι ότι ο ελληνισμός οφείλει τη σημερινή του ύπαρξη στο χριστιανισμό μπορεί να κοιμίσει μόνο τους πλέον αφελείς.Αυτό που συνέβη στην ουσία είναι το ακριβώς αντίθετο.Μα για ποιο λόγο αλήθεια να ματαφραστούν στα (όποια) ελληνικά τα εβραϊκά κείμενα;Αυτοί στους λόγους τους εξαπολύουν δριμύτατες επιθέσεις ενάντιον κάθε τι ελληνικού!Ε,πολύ απλά,για να επιβληθούν,μέσω της ελληνικής γλώσσας σε τεράστιες ομάδες πληθυσμού.Όσο για το κρυφό σχολειό επί τουρκοκρατίας,αυτό πρέπει να ήταν πραγματικά πολύ καλά κρυμμένο!Κανένας επίσημος ιστορικός δεν κάνει την παραμικρή μνεία.Την ανυπαρξία του την τεκμηριώνουν όχι μόνο οι έγκυροι μελετητές(Αλέξης Πολίτης,Κ.Θ. Δημαράς,Άλκης Αγγέλου,Γιάννης Βλαχογιάννης,Γρηγόρης Καμπούρογλου),αλλά και γνωστοί πρόμαχοι της ορθοδοξίας.(Μανουήλ Γεδεών,Π.Πουλίτσας)

Αλλαγή θέματος.Έστω δυο γονείς χριστιανοί και θέλουν να βαφτίσουν το παιδί τους.Είναι σε δίλημμα μεταξύ των ονομάτων Προμηθέας και Γεϊθαζέτ. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν μπορούν να αποφασίσουν.Ε,λοιπόν,ο παπάς δε θα τους δώσει ασφαλώς δικαίωμα επιλογής.Θα πάρει την απόφαση μόνος του.Ακόμη και να έκλιναν προς το πρώτο,ακόμη τελικά και να είχαν αποφασίσει να το ονομάσουν Προμηθέα, ο παπάς θα το βάφτιζε Γεϊθαζέτ.(μην το ξαναδιαβάζετε,σωστά το είδατε,δεν υπάρχει λάθος,Γεϊθαζέτ) Η απαράδεκτη τακτική του χριστιανισμού να απαγορεύει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να δείχνει λατρεία προς τη μητέρα του,τον εβραϊσμό,οδηγεί σε αυτά τα μονοπάτια.Γνωρίζατε ότι υπάρχει Άγιος Γεϊθαζέτ;Αγίες Βαθουά και Δεναχίς(20 Νοεμβρίου η γιορτή και των τριών αυτών).Άγιος Γοβδελαά;Μήπως πήρε το αυτί σας τον άγιο Κασδόα(29/9);Τον όσιο Βαρσανούφιο;(6/2)Σας μίλησε ποτέ κανείς για την αγία Φερφούθη;(4/4);Τον άγιο Φαρμούθιο;(11/4)Τον άγιο Ερμινίγγελδο;(1/11),τον όσιο Πιτυρούν(δεν ξέρω αν η αιτιατική κάνει Πιτυρούντα κι έχω λάθος!22/11)Δεν μπορεί,όμως,τον άγιο Θαθουήλ(4/9) θα τον ξέρετε;(εξ ισπανίας άραγε;;;)Όπως επίσης και την οσία Πιαμούν(3/3) ή την αγία Περπετούα;(22/2) Στις 20/1 εορτάζουν οι άγιοι μάρτυρες Ιννάς,Πιννάς,Ριμμάς,ομού μετά των αυταδέλφων Χιούι,Λιούι,Ντιούι!
Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.Κι όμως,εφ'όσον υπάρχουν τέτοια πρόσωπα στο πάνθεον της ορθοδοξίας ,το παιδί ενός χριστιανού(δύο χριστιανών θα μου πείτε,αλλά εντάξει,η γυναίκα δεν έχει γνώμη στη θρησκεία αυτή,επομένως...)μπορεί να ονοματοδοτηθεί με ένα τέτοιο όνομα,χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!(και καλά θα κάνει,ο καθείς μπορεί να έχει για τον εαυτό του το όνομα που θέλει,απλώς θεωρώ απαράδεκτη την εξαφάνιση και υπόσκαψη των ελληνικών ονομάτων)

Γνωρίζατε ότι υπάρχει Όσιος Δίας(να ορίστε που παραπονιέμαι για τα ελληνικά ονόματα) που γιορτάζει στις 19/7; Ε,μάθετε λοιπόν,πως το πρόσωπο αυτό είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!Απλή λογική: Ένας χριστιανός δεν μπoρούσε βέβαιως να βαφτιστεί με το όνομα "Δίας"! Αυτό θα αποτελούσε μέγα σκάνδαλο,ειδικά εκείνα τα χρόνια που τους εθνικούς προσπαθούσαν να τους αφανίσουν(υποτίθεται ότι έζησε τα χρόνια του Θεοδοσίου,αυτό τα λέει όλα...)Επίσης,ούτε εθνικός μπορούσε να είναι(ο οποίος στην πορεία εκχριστιανίστηκε),διοτί ΠΟΤΕ κανείς εθνικός δεν έφερε όνομα Θεού!Θεωρούνταν προσβολή προς το Θεό!Μόνο σε συνθετικό μπορούσε να υπάρχει!(Ηρα+κλέος=Ηρακλής, Δίας+δώρο=Διόδωρος κ.ο.κ)Άρα,τι συμπεραίνουμε με πολύ απλό τρόπο;

Αυτά για την ώρα!Ακολουθεί και δεύτερο σημερινό άρθρο αμέσως πιο κάτω.
Την καλημέρα μου και καλό μήνα σε όλους!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγκεκριμένα ονόματα, πρέποντα δια να δίδονται σε νεοφώτιστους Χριστιανούς, είναι μόνο όσα δοξάζουν το όνομα του Κυρίου μας, του μοναδικού Θεού του Ζώντος και εγκρίνονται από την Μία, Αγία και Αποστολική Εκκλησία, την μόνη Αληθινή.
Άποψη μου είναι να καταργηθούν όλα τα αρχαιοπρεπή, αρχαιοελληνικά ονόματα και να απαγορευθούν δια νόμου, αφού προάγουν την ειδωλολατρεία και σκαναδαλίζουν το πιστό ποίμνιο. Ευτυχώς κάποια από αυτά καθαγιάστηκαν από Αγίους της Εκκλησίας μας και έτσι χρίστηκαν από την χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Όσο για τον Απόλλωνα ο οποίος ειρωνεύεται μερικά εξαίσια ονόματα, εξαίσιων αγίων της Εκκλησίας μας, αυτό μάλλον θετικό το βρίσκω, αφού δεν αρέσουν σε έναν δεδηλωμένο εχθρό της Πίστεως.
Όσο για τον όσιο Δία, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, ανύπαρκτός είναι μόνο ο δήθεν Θεός Δίας, ο ειδωλολατρικός. Ανόητε Απόλλωνα, αφού η αγιοποίησή του εγκρίθηκε από την σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχεόυ, της οποίας οι αποφάσεις έχουν το αλάθητο και υπαγορεύονται από το Άγιο Πνεύμα, είναι δυνατόν να είναι ανύπαρκτο; Ε, τοκ τοκ.
Όσο για το Περπέτουα, μου έδωσε καταπληκτική ιδέα για το πως θα βαφτίσω μία ανυψούλα μου (εάν είναι θηλυκό).
ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Π είπε...

H εικονογράφηση μου θύμισε το γυμνασιακό μας σλόγκαν, που ήταν: "Xάος"! Θα μου πεις, ποιά η σχέση; H σχέση είναι ότι το σλόγκαν δεν ήταν αυτόνομο: ήταν η αυθόρμητη απάντησή μας σε μιά καμπάνια της Zωής ή του Σωτήρα, που είχε γεμίσει τον τόπο με αυτοκόλλητα που έγραφαν "ή Xριστός ή Xάος"!

Ανώνυμος είπε...

Very nice site! » »

PANAGIOTIS είπε...

Πραγματικά είναι λυπηρό το να ζει κανείς στην Ελλάδα και να απέχει τόσο πολύ από την πνευματική ζωή.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε πολύ βαριά κληρονομιά και σίγουρα αυτό μας διαφεύγει. Είναι τόσος ο πνευματικός πλούτος που πραγματικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι μόνο ένας τυφλός δεν τον βλέπει. Λυπάμαι