Google

01 Ιουλίου 2006

Τι πρόδωσε ο Ιούδας;;;Οεο;

Αν και είχα εξ'αρχής σκοπό να το έχω ξεχωριστό θέμα το παραπάνω,ο φίλος Μεθόδιος την έκανε την πολύ σωστή επισήμανσή του σε προηγούμενο άρθρο,σχετικό με τις αντιφάσεις των ευαγγελίων γύρω από το ζήτημα αυτό.Εμένα,η επισήμανση αυτή με καλύπτει πλήρως,οπότε σκέφτηκα να την περάσω στην πρώτη σελίδα,για είναι πιο εμφανής.Φίλε Μεθόδιε,ελπίζω να έχω την άδειά σου...

"Σωστά ο Απόλλων επισημαίνει τις αντιφάσεις και τα κενά των εγκεκριμένων Ευαγγελίων σε ότι αφορά την -εξόχως προπαγανδιστική- ιστορία της προδοσίας του Ιούδα.Όμως ας κάνουμε και έναν πιο απλό προβληματισμό: Τί ακριβώς πρόδωσε ο Ιούδας; Τί ήταν αυτό που για να το μάθουν οι Αρχιερείς πλήρωσαν και αμοιβή;"Μα φυσικά πρόδωσε που ακριβώς κρυβόταν ο Ιησούς", θα βιαστεί να απαντήσει κάποιος. Έλα ντε, όμως, που η χριστιανική διδασκαλία αλλά και τα Ευαγγέλια διατείνοται επανειλημμένως και με στόμφο ότι ο Ιησούς δεν κρυβόταν από αυτούς που κατέκρινε, μιλούσε συνεχώς δημόσια, κινούταν σε δημόσιους χώρους, επισκεπτόταν τον Ναό κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση δεν κρυβόταν σε μία κρυψώνα την οποία θα φανέρωνε ο Ιούδας ώστε ο Ιησούς να συλληφθεί. Αυτό μπορούσε να γίνει με χίλιες δύο ευκαιρίες. Ας αφήσουμε, δε, και το γεγονός ότι, κατά την Αγία Γραφή ήταν μέρος του Θείου Σχεδίου να προδωθεί και να συλληφθεί ο Υιός του Θεού."Τότε πρόδωσε στους ιερείς αυτά που δίδασκε και διέδιδε ο Ιησούς" θα αντιτείνει κάποιος εξίσου βιαστικός απολογητής της χριστιανικής εκδοχής για την ιστορία του Ιησού. Όμως και πάλι, η χριστιανική διδασκαλία διατείνεται πως ό,τι δίδασκε ο Ιησούς, το δίδασκε δημόσια μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και μάλιστα το ίδιο απαντάει ο Ιησούς, κατά τα Ευαγγέλια, στον Καϊάφα όταν τον ρωτάει τι διδάσκει και αν, πράγματι, ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού. Άρα ούτε γι' αυτό υπήρχε ανάγκη παροχής πληροφοριών από τον "προδότη" Ιούδα. Οι δε μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του Ιησού, κατά τους εγκεκριμένους Ευαγγελιστές, ήταν πολλοί. Επομένως σε τί συνίσταται η προδοσία του Ιούδα, οεο;Αυτά για ένα πρώτο προβληματισμό. Όσο για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός προδότη σε κάθε προπαγανδιστική ιστορία, η συνέχεια σε επόμενο επεισόδιο. "
Υπογραφή στο παραπάνω,
Μεθόδιος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, βέβαια. Εσύ και ο Μεθόδιος τα ίδια μυαλά κουμαντάρετε.
Δεν ντρέπεται να φέρει το Χριστιανικό όνομα Μεθόδιος; Και μάλιστα το όνομα του αδελφού του Αγίου Κυρίλλου του οποίου το όνομα φέρω και τιμώ εγώ; Σίγουρα αυτός ο Μεθόδιος θα είναι κανένας ανώμαλος αναρχοαθεοκομμουνιστοσυμμορίτης της κακιάς ώρας.
Το περίμενα ότι θα υποστηρίζατε τον προδότη - σιωνιστή - κρυφοειδωλολάτρη Ιούδα τον Ισκαριώτη ο οποίος δεν εδίστασε να προδώσει τον Ιησού Χριστό, την πηγή της Ζωής τον,δια των προφητών του Ισραήλ,Προλεγόμενο.
Και εσείς βέβαια αν ζούσατε τότε, σίγουρα θα τον προδίδατε, σιωνιστικά αποβράσματα.
Ανάθεμα τρις σε όλους τους απολογητές του Ιούδα. Εις το πυρ το εξώτερον μαζί με τον προδότη σας,να μείνει ο κόσμος μόνο με τους γνήσιους Χριστιανούς.
ΚΎΡΙΛΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιησούς Χριστός είναι μία αινιγματική ιστορική φυσιογνωμία για την οποία πολλά θρυλούνται και λίγα έχουν καταγραφεί από την ιστορική επιστήμη, πολλά εικάζονται και λίγα έχουν αποδειχτεί και διασταυρωθεί από την έρευνα.
Αυτό το οποίο πρέπει να δεχτούμε, αφού άλλωστε επαληθεύεται εμμέσως και από τις επίσημες εκκλησιαστικές πηγές (Ευαγγέλια, Παύλος, Πατέρες κλπ) είναι ότι ο Ιησούς πραγματοποίησε ένα άλλον αποτυχημένο ¨επικοινωνιακά¨ κίνημα σε μία κοινωνία, δηλαδή το Ισραήλ της εποχής, η οποία, έχοντας ως στέρεη βάση μία διεφθαρμένη, πλέον, αλλά εδραιωμέη θρησκεία με ισχυρές παραδόσεις και στεγανά στην κοσμική εξουσία, δίστασε να δεχτεί τις ρηξικέλευθες προτάσεις ενός επίδοξου μεταρρυθμιστή ο οποίος αναμφίβολα ανήκε σε αυτήν και επεδίωκε την βελτίωσή της και όχι την αντικατάστασή της όπως μας παραπληροφορεί η χριστιανική διδασκαλία. Γι' αυτό, τελικά, απέτυχε να επικρατήσει και πέθανε με εβδομήντα μαθητές, δηλαδή εβδομήντα οπαδούς όλους και όλους (κατά τα Ευαγγέλια) και με την λαϊκή απαίτηση "Σταύρωσον Αυτόν".
Αντιθέτως ο "απόστολος" του Ιησού, Παυλος αποδείχτηκε πολύ πιο ευφυής επικοινωνιακά και στρατηγικά από τον ίδιο τον "κύριό του", επιχειρώντας, ορθώς να διαδώσει τη νέα θρησκεία σε περιοχές όπου υπήρχε θρησκευτικό κενό, πνευματική σύγχυση και αναζήτηση νέων αξιών. Και αυτές δεν ήταν, βέβαια, η συντηρητική και θρησκευτικά σταθερή Ιουδαία, αλλά οι ευρωπαϊκές περιοχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Παράλληλα, ο Παύλος άμβλυνε τις οξείες γωνίες της διδασκαλίας του μυστηριώδους εβραίου ραββίνου ώστε να γίνει ευκολότερα αποδεκτή στην Δύση, ενώ ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την ίδρυση και τη διάδοση νέας μονοθεϊστικής θρησκείας και όχι την βελτίωση του Ιουδαϊσμού, κάτι που είναι πιθανόν να μην πέρασε καν από το μυαλό του δήθεν ιδρυτή της, Ιησού.
Εξ αιτίας όλων των παραπάνω, ο Ιησούς δεν δημιούργησε καμία εντύπωση στην εποχή του και περιορίστηκε στις διαστάσεις ενός περιφερειακού, ήσσονος σημασίας, συμβάντος το οποίο δεν το αναφέρει κανείς σημαντικός ιστορικός της εποχής, ενώ ο Παύλος έμεινε ως μία καθοριστική μορφή των καιρών του, αφού η δράση του άλλαξε το σκηνικό του κόσμου.
Οι "πατέρες", φρόντισαν, ασφαλώς, να καλύψουν τα παραπάνω με μία σειρά προπαγανδιστικών αντιλήψεων και μυθευμάτων που καλλιέργησαν και διέδωσαν.
Ένα κλασσικό εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πάντα η ιστορία του προδότη και της προδοσίας. Στον "ήρωα" μιας τέτοιας ιστορίας προσδίδεται μεγαλύτερη αξία και επικές διαστάσεις εάν ισχυριστούμε ότι για την αποτυχία του κινήματός του δεν ευθύνονται οι ανεπάρκειές του αλλά κάποιος κακός προδότης ο οποίος συνεργάστηκε με το σύνολο του κατεστημένου που καταδιώκει τον ήρωα και τον προδίδει εκ των έσω. Η εικόνα του Ιησού με ένα σύστημα να τον καταδιώκει θεωρώντας τον εχθρό του και να επιστρατεύει την προδοσία για να τον εξουδετερώσει, του δίνει μεγαλύτερη αξία σε σχέση με την εικόνα του κινηματία ο οποίος δεν καταφέρνει να πείσει την κοινωνία της εποχής του και απομονώνεται με λαϊκή, μάλιστα, κατακραυγή.
ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Excellent, love it! water bed heater Mazda fighter Ricky martin gay guy Plans for a corner cabinet Blaupunkt car stereos Wyoming bextra claim Dream fluoxetine online order pharmaceutical remove scrach on stainless steel refrigerator How to lose upper boby fat sensual2c rubber pants gay dating site long hair gay men 1998 pontiac montana van Cheap term insurance us Golf new jersey Wheelchair minivan raised roof doors chrysler dodge how to tell if your gay manufacturing teeth whitener Trannynew orleans transvestites