Google

17 Ιουνίου 2006

Η προδοσία του Ιούδα

Ευαγγέλιο Ιούδα,Κώδικας da Vinci, εξεγέρσεις χριστιανών...
Ας τους κάνουμε,λοιπόν,το κι εμείς το χατίρι.Ας μη λάβουμε υπ'όψιν μας όλα αυτά τα απόκρυφα-αιρετικά-(ποιος ξέρει τι άλλο) ευαγγέλια κι ας εξετάσουμε μόνο αυτά της ορθής(ορθόδοξης)χριστιανικής πίστεως.Κι ας δούμε τι λένε οι πεφωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα ευαγγελιστές,στυλοβάτες του χριστιανισμού,ως προς την προδοσία του Ιούδα.

«Τότε,ένας από τους δώδεκα ,ο ονομαζόμενος Ιούδας ο Ισκαριώτης πήγε στους αρχιερείς και είπε: "Τι θέλετε να μου δώσετε κι εγώ να σας τον παραδώσω;" Αυτοί δε, του έδωσαν τριάντα αργύρια(Ματθ. κστ'14-15)

«Τότε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης,ένας εκ των δώδεκα,πήγε στους αρχιερείς,για να τους τον παραδώσει.Αυτοί δε,όταν τον άκουσαν,χάρηκαν και του υποσχέθηκαν να του δώσουν χρήματα(Μαρκ. ιδ'10-11)

«Και πήγε και συζήτησε με τους αρχιερείς και τους στρατηγούς, το πως θα τον παραδώσει.Κι αυτοί χάρηκαν κι ανέλαβαν να του δώσουν αργύριο» (Λουκ. κβ' 3-6)

Να λοιπόν,γιατί οι χριστιανοί επιμένουν να μελετούμε ΜΟΝΟ τα επίσημα ευαγγέλια.Εδώ σε αυτά και δε βγαίνει άκρη,φανταστείτε να υπήρχαν καμιά δεκαριά ακόμη.Τι συνέβη στην παραπάνω ιστοριούλα;
Στους δυο ευαγγελιστές ο Ιούδας εμφανίζεται μόνο στους αρχιερείς,ενώ ο Λουκάς κάπου σε κάποια γωνίτσα μάλλον διέκρινε και ορισμένους στρατηγούς.Ως προς τα χρήματα δε,έχουμε μπάχαλο.Ο ένας είδε τα τριάντα αργύρια να παραδίδονται,ο άλλος δεν τα είδε,άκουσε όμως υπόσχεση ότι θα δοθούν κάποια χρήματα(χωρίς ακριβές ποσό) κι ο τρίτος άκουσε υπόσχεση ότι θα δοθεί ένα αργύριο.Κάτι ξεχνάμε ε;Ναι,πράγματι!Οι Ευαγγελιστές είναι τέσσερεις,όμως στον Ιωάννη δε γίνεται καν λόγος στο περιστατικό αυτό.
Εντωμεταξύ,τα ίδια τα ευαγγέλια καταρίπτουν αυτό που έχει επικρατήσει ως αντίληψη στο ποίμνιο των χριστιανών,ότι δηλαδή ο Ιούδας πρόδωσε ένεκα χρημάτων.Και στις τρεις αφηγήσεις απουσιάζει η διαδικασία του...παζαριού που είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.(τί μου δίνεις δηλαδή,για να σου κάνω αυτή τη χάρη.Ανέβα λίγο εσύ,κόψε κάτι ακόμη εσύ απ'την τιμή κλπ. κλπ.)
Τι θέλετε να μου δώσετε κι εγώ να σας τον παραδώσω λέει η πρώτη ιστοριούλα κι όχι τί θέλεις να σου δώσουμε για να μας τον παραδώσεις.Επομένως,δεν είχαν και καμιά πρεμούρα οι αρχιερείς να τον συλλάβουν...Όσο για τις άλλες δύο,εκεί συζητά με τους αρχιερείς μόνο την παράδοση.Αυτοί στη συνέχεια,επειδή χάρηκαν,κι όχι επειδή είχε απαιτήσει χρήματα ο Ιούδας,για να του κάνουν ένα δωράκι ,δηλαδή,αποφάσισαν να του δώσουν λίγα χρήματα(1,2,3...30 αργύρια)

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ;;;

Μετά την προδοσία,ο Ιούδας επέστρεψε τα χρήματα: «Κι αφού πέταξε τα αργύρια στο ναό, αναχώρησε και πήγε και κρεμάστηκε.Οι δε αρχιερείς με τα χρήματα αυτά αγόρασαν το χωράφι του κεραμέως,για να θάβουν τους ξένους,το οποίο ονόμασαν χωράφι αίματος»(Ματθ. κζ' 3-8)
Με τα ίδια δηλαδή αυτά τα 30 αργύρια οι αρχιερείς πήγαν κι αγόρασαν χωράφι;Και γιατί δεν το αγόραζαν τόσο καιρό πριν;Και δεν είχαν άλλα χρήματα και ξέρουμε πως μόνο με τα 30 αυτά την έβγαζαν;

Σύμφωνα με τις Πράξεις ο Ιούδας δεν επέστρεψε τα χρήματα της προδοσίας,αλλά τα επένδυσε,κι ήταν αυτός που αγόρασε το χωράφι.«Ο άνθρωπος αυτός με τα χρήματα της αδικίας απόκτησε ένα χωράφι,αλλά έπεσε πρηνής,άνοιξε η κοιλιά του και χύθηκαν όλα του τα σπλάχνα.Αυτό έγινε γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ,ώστε ονομάστηκε το χωράφι εκείνο Ακελδαμά,το οποίο σημαίνει χωράφι αίματος»
Εδώ έχουμε ξεκάθαρα ένα χολιγουντιανό πλάνο.
Πέραν της αντιφάσεως μεταξύ του Ματθαίου και των Πράξεων,υπάρχει και μια ακόμη υποβόσκουσα.Οι Πράξεις είναι γραμμένες από τον Λουκά(όχι τον μπατίρη,αλλά αυτόν που έγραψε και το ευαγγέλιο.) Ο Λουκάς λίγο πριν είδαμε πως έκανε λόγο για 1 αργύριο.Τώρα υπάρχει πληθυντικός αριθμός:"χρήματα". Κι ας το προσπεράσουμε αυτό.Με το ένα αργύριο κατάφερε κι αγόρασε ολόκληρο χωράφι,που στους αρχιερείς χρειάστηκαν τριάντα;Μάλλον τους αρχιερείς τους έπιασαν..κώτσο!

Είδαμε μόλις μία από τις εκατοντάδες αντιφάσεις,ασυναρτησίες και παραλογισμούς των ευαγγελίων.Εδώ θα είμαστε...πρώτα ο Θεός(χαχα) να δούμε πάμπολλες άλλες!
Την καλημέρα μου!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά ο Απόλλων επισημαίνει τις αντιφάσεις και τα κενά των εγκεκριμένων Ευαγγελίων σε ότι αφορά την -εξόχως προπαγανδιστική- ιστορία της προδοσίας του Ιούδα.
Όμως ας κάνουμε και έναν πιο απλό προβληματισμό: Τί ακριβώς πρόδωσε ο Ιούδας; Τί ήταν αυτό που για να το μάθουν οι Αρχιερείς πλήρωσαν και αμοιβή;
"Μα φυσικά πρόδωσε που ακριβώς κρυβόταν ο Ιησούς", θα βιαστεί να απαντήσει κάποιος. Έλα ντε, όμως, που η χριστιανική διδασκαλία αλλά και τα Ευαγγέλια διατείνοται επανειλημμένως και με στόμφο ότι ο Ιησούς δεν κρυβόταν από αυτούς που κατέκρινε, μιλούσε συνεχώς δημόσια, κινούταν σε δημόσιους χώρους, επισκεπτόταν τον Ναό κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση δεν κρυβόταν σε μία κρυψώνα την οποία θα φανέρωνε ο Ιούδας ώστε ο Ιησούς να συλληφθεί. Αυτό μπορούσε να γίνει με χίλιες δύο ευκαιρίες. Ας αφήσουμε, δε, και το γεγονός ότι, κατά την Αγία Γραφή ήταν μέρος του Θείου Σχεδίου να προδωθεί και να συλληφθεί ο Υιός του Θεού.
"Τότε πρόδωσε στους ιερείς αυτά που δίδασκε και διέδιδε ο Ιησούς" θα αντιτείνει κάποιος εξίσου βιαστικός απολογητής της χριστιανικής εκδοχής για την ιστορία του Ιησού. Όμως και πάλι, η χριστιανική διδασκαλία διατείνεται πως ότι δίδασκε ο Ιησούς, το δίδασκε δημόσια μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και μάλιστα το ίδιο απαντάει ο Ιησούς, κατά τα Ευαγγέλια, στον Καϊάφα όταν τον ρωτάει τι διδάσκει και αν, πράγματι, ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού. Άρα ούτε γι' αυτό υπήρχε ανάγκη παροχής πληροφοριών από τον "προδότη" Ιούδα. Οι δε μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του Ιησού, κατά τους εγκεκριμένους Ευαγγελιστές, ήταν πολλοί.
Επομένως σε τί συνίσταται η προδοσία του Ιούδα, οεο;
Αυτά για ένα πρώτο προβληματισμό. Όσο για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός προδότη σε κάθε προπαγανδιστική ιστορία, η συνέχεια σε επόμενο επεισόδιο.

Ανώνυμος είπε...

Υπογραφή στο παραπάνω,
Μεθόδιος