Google

11 Ιουνίου 2006

Πρωτοφανές κρούσμα νεο-μακαρθισμού!

Πρωτοφανής ενέργεια νεομακαρθισμού το βράδυ της 8ης Ιουνίου από τις αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ με θύμα το Γ.Μηλιό,καθηγητή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου.Συγκεκριμένα,αφού ο Γ.Μηλιός ανακρίθηκε επί 5ωρο από το FBI στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης,του απαγορεύθηκε στη συνέχεια η είσοδος στις ΗΠΑ.
Η σύλληψη,η ανάκριση και η απαγόρευση εισόδου είναι εντελώς αδικαιολόγητη,τη στιγμή,μάλιστα,που ο Γ.Μηλιός πήγε στη Νέα Υόρκη ως καλεσμένος σε συνέδριο(όπως κάθε χρόνο)του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της πόλης.

Ο Γ.Μηλιός είναι ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς(ΣΥ.ΡΙΖ.Α),με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και με δημοσιεύσεις που ως επίκεντρο έχουν τη μαρξιστική πολιτική οικονομία.Οι ΗΠΑ,ουσιαστικά,με την ενέργεια αυτή,στέλνουν σαφές μήνυμα προς όλους,όσοι αντιστέκονται ή απλώς δε συναινούν και δε σιωπούν στην αντιδημοκρατική πολιτική Μπους και στη συρρίκνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του παγκόσμιου νομικού πολιτισμού.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβουν θέση απέναντι στο γεγονός αυτό,απέναντι στο δόγμα της "μηδενικής ανοχής" που στρέφεται εναντίον του κόσμου της αριστεράς,εναντίον των ενεργών πολιτών...

2 σχόλια:

cyrus είπε...

Κατατέθηκε σχετική ερώτηση στην Ευρωβουλή, αλλά δεν προτίθεμαι να κρατήσω την αναπνοή μου...

Ανώνυμος είπε...

Ποιά κυβέρνηση και ποιός πρωθυπουργός, εκ Θεσσαλονίκης φίλε;
Αν δεν κάνω λάθος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη τα ελληνικά κόμματα, πλην τού ΚΚΕ, υπέγραψαν όλες τις σχετικές συμφωνίες - παραχωρήσεις.
Είμαστε πλέον και επισήμως ως κράτος δεσμευμένοι για τέτοιου είδους ...δημοκρατικές διαδικασίες. Το γεγονός που αναφέρεις είναι μόνον η αρχή. Καλησπέρα ...