Google

18 Μαρτίου 2007

TOP 10 ταινιών!

Δεν είναι έυκολο να μπορέσεις να ξεχωρίσεις 10 καλύτερες ταινίες που έχεις δει.(ξέρω,η πάσα αφορούσε 7,αλλά όλοι κλέβετε,άρα θα βάλω κι εγώ κάτι παραπάνω)Είναι αρκετά δύσκολη η επιλογή,ενώ είσαι και επηρεασμένος από αυτά που έχεις δει πρόσφατα.
Οι παρακάτω λοιπόν ταινίες δεν είναι σίγουρα οι δέκα καλύτερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου,αλλά είναι δέκα ταινίες που μου άρεσαν πολύ και σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα.

Θα πάμε αντίστροφα! Ας ξεκινήσω από τη θέση νούμερο 10 κι ας ανέβω σιγά σιγά.Και βέβαια θα δείτε διαφορετικά είδη ταινιών.

Νο 10 CANOA


Μία μεξικάνικη ταινία,η οποία είναι αληθινή ιστορία και δείχνει πώς ακόμη και στις ημέρες μας, δικτατορικά ουσιαστικά καθεστώτα και αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις συνεργάζονται στενά με τον χριστιανικό κλήρο. Πώς ένας παπάς ξεσηκώνει όλο το χωρίο να σκοτώσει μία παρέα νέων,επειδή τους θεώρησε κομμουνιστές... Πώς ένας παπάς οργανώνει το θάνατο δια λιθοβολισμού του δημάρχου για να εκλεγεί ο εκλεκτός αυτού! Όλα αυτά διαδραματίζονται στο Μεξικό και την πόλη Κανόα το 1968.


Νο 9 CURE


Γιατί απλά,πρέπει πιστεύω να τιμηθεί κάποτε το ιαπωνικό θρίλερ.Ένας μεγάλος Κουροσάβα (όχι Ακίρα,αλλά ο Κιγιόσι), τον οποίο είχα την τύχη να τον δω κι από κοντά....


Νο 8 DEAR FRANKIE




Μία πολύ όμορφη σκοτσέζικη ταινία...


ΝΟ 7 ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ



Γιατί συνδυάζει ισπανική γλώσσα,Χούλιο Μέντεμ,πολύ ωραία ιστορία και.... Ροβανιέμι!!!(αν δεν το έχετε δει,κάντε ένα κλικ δεξιά εκεί που έχω "Η αγαπημένη μου πόλη")


ΝΟ 6 ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ


Διότι ο Βέγγος αν ήταν σε άλλο κράτος θα είχε κάνει πολύυυ μέγάλη διεθνή καριέρα.

NO 5 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ


Γαλλικό σινεμά,μεγάλη ιστορία,σπουδαία ταινία,εξαιρετικές ερμηνείες....


NO 4 EL LABERINTO DEL FAUNO



Δεν το είδατε ακόμη;;;Εγώ το είδα 2 φορές σε 3 μέρες.Δύο παράλληλες ιστορίες,ένα όμορφο παραμύθι και μία σκληρή πραγματικότητα εξελίσσονται παράλληλα!


NO 3 ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ


Άλλη μία φετινή ταινία.15η εβδομάδα(αν δεν έχω χάσει το μέτρημα)που παίζεται σταθερά στο Μακεδονικόν(στη Θεσσαλονίκη),δικαίως πήρε το όσκαρ!Εξαιρετικός ο Ulrich Muhe!

NO 2 Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ



Ε,δε χρειάζονται συστάσεις...

NO 1 VOCES INOCENTES (ΑΘΩΕΣ ΦΩΝΕΣ)



Όσοι με ξέρουν,θα πόνταραν με σιγουριά για το τί θα έχω στην πρώτη θέση.Ένα σας λέω:Αν δεν το είδατε,να το δείτε οπωσδήποτε!!!

9 σχόλια:

Zaphod είπε...

Ρε φίλε εκτός από τις ελληνικές δεν ξέρω καμία...ακουστά έχω μόνο τα παιδιά της χορωδίας και το λαβύρινθο του Φαύνου (και όχι Πάνα)!

Χμμμμ θέλω μετεκπαίδευση!

Ανώνυμος είπε...

Οι Αθώες Φωνές είναι πράγματι μια καταπληκτική ταινία. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να τη βρείτε σε ψαγμένα βίντεοκλαμπ. Κρίμα που δεν πήρε διανομή για να προβληθεί κανονικά στις αίθουσες των κινηματογράφων στην Ελλάδα. Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2005 που προβλήθηκε, πραγματικά συγκίνησε. Η σελίδα της ταινίας είναι η ακόλουθη: http://www.vocesinocentes.com

Το Κανόα το ψάχνω πολύ καιρό και δεν μπορώ να το βρω. Μάλλον δύσκολο να το βρει κανείς, σε αντίθεση με τις Αθώες Φωνές, που τις είδα σε DVD.

. είπε...

πφφφ! Απαράδεκτη κατάσταση!
Πρόκειται περί αισχρής συνομωσίας εις βάρος του κ. Λαζαρέσκου! :oD

Λιπαρδόνιος είπε...

Zaphod, Δεν ξέρεις ούτε τις ζωές των άλλων που πήρε το φετινό ξενόγλωσσο όσκαρ;Τιε περισσότερες από αυτές τις βρίσκεις καισε dvd,εκτός του Canoa,Που μάλλον πρέπει να ψαχθεί μόνο μέσω διαδικτύου και με ξένους υπότιτλους.Και ίσως και το Cure,το οποίο το έχω πετύχει σε βιντεοκλαμπ επίσης με αγγλικούς υπότιτλους.Πάντως,σου συνιστώ τις Αθώες Φωνές που μπορείς να τις βρεις εύκολα.(παρόλο που όταν το είδα σε dvd δε μου δημιούργησε την ίδια με το φεστιβάλ αίσθηση)

Τέλη,συμφωνούμε απόλυτα.Πρέπει να οργανωθούμε στην εύρεση των ταινιών αυτών!

Πρόδρομε, δεν πρόκειται περί συνωμοσίας.Σκέψου να ήταν Νο2 ο μπακαλόγατος και Νο1 ο Λαζαρέσκου!Οποία ειρωνία!Νομίζω ότι είναι εκτός συναγωνισμού αυτή η ταινία,γιατί η κατάταξή της ανάμεσα σε κοινές άλλες θα είναι κατάφωρη αδικία...Πρέπει να ανοίξω ένα ειδικό θέμα για το αριστούργημα αυτό εκ Ρουμανίας!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω όμως να σε διορθώσω, φίλε Απόλλωνα. Επίσημος τίτλος της ταινίας νο.2 είναι "Της κακομοίρας" κι όχι "Ο μπακαλόγατος".

. είπε...

αναμένουμε το αφιερωμά σου στον κ. Λαζαρέσκου....

Λιπαρδόνιος είπε...

Ναι,γνωρίζω Τέλη πως ο επίσημος τίτλος είναι "Της κακομοίρας".Είναι ένας τίτλος που δεν τον ήθελε ούτε ο Χατζηχρήστος.Μπακαλόγατος θα λεγόταν η ταινία,αλλά θεωρήθηκε ότι δε θα ήταν εμπορικός.Εγώ εκ παραδρομής έβαλα τον ανεπίσημο αυτό τίτλο...

Πρόδρομε,αρκεί να γράψεις "Λαζαρέσκου" στο google για να αφουγκραστείς λίγο από το μεγαλείο του Ανδρός Αυτού και να νιώσεις λίγη από τη μαγεία της ταινίας...Έπεται εφιέρωμα!

Debby είπε...

Τις περισσότερες πρώτη φορά της βλέπω εδώ. Και αυτό το DEAR FRANKIE που πάιζει ο πρωταγωνιστής των 300 πρώτη φορά επίσης. Θα τα έχω υπόψη.

Λιπαρδόνιος είπε...

Ναι,είναι πολύ ωραίες ταινίες Debby.Δεν είναι οι καλύτερες 10 που έχω δει ποτέ,αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να το κατορθώσεις,μιας κι είσαι περισσότερο επηρεασμένος από τις πιο πρόσφατες.Και βέβαια το "πολύ ωραίες" είναι υποκειμενικό...