Google

15 Αυγούστου 2006

Χριστόδουλος εναντίον έλλογου όντος!!!



15 Αυγούστου σήμερα και χιλιάδες προσκυνητές σέρνουν γονατιστοί το σώμα τους και κυρίως την αξιοπρέπειά τους για να εκπληρώσουν τάματα και να σώσουν τάχα τις ψυχές τους...

Αφορμή για το σημερινό άρθρο δε στάθηκε,όμως,το συμβάν αυτό(ε,το συνηθισάμε κάθε χρόνο),αλλά το φαινόμενο Χριστόδουλος κι ένα νεώτερο πόνημά του που εκφωνήθηκε στα Παύλεια Βεροίας στις 28/6! Αποτελεί ένα κορυφαίο αριστούργημα του κατηχητικού λόγου του! Ιδού:

"Το δεύτερο είδωλο του ανθρώπου
(μετά τα φρικαλέα ανθρώπινα δικαιώματα προφανώς)είναι η ΛΟΓΙΚΗ,που αποτελεί την τραγωδία του σύγχρονου ανθρώπου."
Απίστευτο,αλλά αληθές! Προτού,όμως προχωρήσει στην πομφολυγώδη ανάπτυξη του αφορισμού του έλλογου όντος, μάς προσφέρει ένα πελώριο μαργαριτάρι! "Από τον Θωμά τον Ακινάτη(1224-1274) και μετά,ο δυτικός άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει με τη Λογική τα πάντα,ακόμη και ό,τι προφανώς τον υπερβαίνει."

Ακόμη και οι μηδενισθέντες υποψήφιοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ γνωρίζουν ότι ο θεμελιωτής της Λογικής είναι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και ότι τα έργα του επηρέασαν καταλυτικά όλη τη μετέπειτα φιλοσοφική σκέψη. Ο μεγάλος γερμανός φιλόσοφος Καντ υποστηρίζει πως "Η Λογική δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα βήμα,μπρος ή πίσω από τον καιρό του Αριστοτέλη"

Αν λοιπόν(σύμφωνα με το κατά Χριστόδουλον Ευαγγέλιο) η λογική αποτελεί την τραγωδία του ανθρώπου, τί άραγε να είναι εκείνο που εξασφαλίζει την ευτυχία του;Αυτονόητα, το αντίθετο της λογικής : η πίστη,το δόγμα,το "πίστευε και μη ερεύνα", ο παραλογισμός. Αυτό,δηλαδή,που κυριαρχούσε στο Μεσσαίωνα και που το σάρωσαν η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός.Εξ'ου και το αβυσσαλέο μίσος εναντίον αυτών των "Δαιμόνων".

Το περίεργο είναι πως ο κ.Χριστόδουλος μιλάει αδιάκοπα για "ελληνο-χριστιανικό πολιτισμό"
. Αλλά ακόμη κι εκείνος δεν μπορεί να αγνοεί πως ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός,σε όλες τις εκφάνσεις του (από τη φιλοσοφία ως τις επιστήμες,από την κοινωνική ως την πολιτική οργάνωση) διεπόταν από το Λόγο,τη Λογική. Πώς λοιπόν ο κ.Χριστόδουλος παντρεύει τον Ελληνικό πολιτισμό που κυριαρχείται από τη Λογική με την Ορθοδοξία,που βασιλεύεται από την "αγία" μη-λογική;Δεν είναι αυτό μία τρανταχτή αντίφαση;Πολύ δε περισσότερο που η συνέπεια της χρήσης της Λογικής είναι(κατά τον Χριστόδουλο) να αποϊεροποιηθεί η ζωή.Δηλαδή,ο άνθρωπος και η ζωή του είναι ιερά κι έρχεται αυτή η σατανική Λογική και γκρεμίζει τα άγια και τα όσια."Ο άνθρωπος καθίσταται ον πεπερασμένο,χωρίς αξία,χωρίς προορισμό στη ζωή του,μία έμβια μηχανή που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όπως αυτός νομίζει.Το χειρότερο,δηλαδή,είναι ότι η φιλοσοφική αντίληψη της Λογικής χρησιμοποιείται και ως όπλο κατά αρχών και αξιών,που έχουν να κάνουν με την ίδια την υπόσταση του ανθρώπου"
Ο κ.Χριστόδουλος δεν εξηγεί ποιες είναι αυτές οι αρχές και οι αξίες,αλλά οποιοσδήποτε άνθρωπος με σώας τας φρένας θα τον πληροφορήσει πως βασικότατες αξίες του ανθρώπινου βίου είναι η ελευθερία ζωής,σκέψης,έκφρασης,βούλησης,πράξης, δηλαδή,τα ανθρώπινα δικαιώματα που ο αρχιεπίσκοπος κατακεραυνώνει σε κάθε ευκαιρία.Κατ'αυτόν η σωτηρία του ανθρώπου έγκειται στην κατάργηση αυτών των δικαιωμάτων. Οπότε ο άνθρωπος θα γίνει πάλι αυτό που ήταν κάτω από τυραννικά καθεστώτα:Μια έμβια μηχανή (εδώ ταιριάζει ο όρος),χωρίς άλλο δικαίωμα,παρά να πιστεύει τυφλά και να υπακούει πιστά τους όποιους ψευτοπροφήτες και ψευτοθεούς του λανσάρουν,εκτελώντας αδιαμαρτύρητα ό,τι εκείνοι του επιτάζουν-και να τους χρυσώνει.

Την ΑΠΟΔΕΙΞΗ προσφέρει ο ίδιος σε νεώτερη ομιλία του (5/7) στην πολιτιστική αμφικτυονία των Δελφών.Εκεί κηρύττει ανοιχτό πια και ανελέτο πόλεμο κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: "Η εκκλησία θα έρθει σε πολλές συγκρούσεις με το κίηνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Και στη θέση τους η εκκλησία προτάσσει τη διακονία" Τι εστί διακονία;Μα,η υπηρεσία,η αδιαμαρτύρητη εκτέλεση καθήκοντος που σου ορίζουν άλλοι,"ανώτεροί" σου. Ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα μεθοδεύουν την κατάργηση της "ηθικής συνείδησης" και μετατρέπουν τον άνθρωπο σε υποζύγιο του διαβόλου!!!

Εν κατακλείδι,λοιπόν,ΙΔΟΥ ο -κατά Χριστόδουλον- ιδανικός άνθρωπος: ένα πλάσμα ά-λογο,άκριτο,άβουλο,άλαλο,δουλικό,ένα υποζύγιο.
Έτσι,και μόνον έτσι, θα "ιεροποιηθούμε" όλοι και ο Σατανάς,ο "Άρχων του κόσμου τούτου" θα αναγκαστεί να μεταναστεύσει προς άλλον πλανήτη,προσπαθώντας να διαβάλει εκείνον-εκτός κι αν κι εκεί βρει έναν άλλο Χριστόδουλο που θα του χαλάσει τα σχέδια...

6 σχόλια:

Debby είπε...

Από πάντα ήταν έτσι αυτοί. Οχι μόνο ο Χριστόδουλος.
Φαίνεται και απο το γιατί δεν μεταφράζουν την βίβλο. Κόσμος και κοσμάκης θα έπαιρνε τον οματιόν του!
Τώρα νομίζουν όλοι ότι κάτι σπουδαίο λέει μέσα, κάποιο σημαντικό έργο επιτελούν όλοι αυτοί.
Το κακό είναι ότι απλά πολιτικίζουν.

Λιπαρδόνιος είπε...

Δεν ξέρω γιατί,αλλά ενώ φαίνεται το σχόλιο,κάνοντας κλικ,στην αρχική σελίδα εμφανίζει "σχόλια 0". Τέλοσπάντων...

Τη Βίβλο το ξέρεις ότι το απγορεύει το ίδιο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ να τη μεταφράσει κάποιος και μάλιστα στο τρίτο του άρθρο,παράγραφος τρία:
"3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη."

Φαντάσου!Και τις λειτουργίες αν θυμάσαι πήγαν να τις κάνουν και στη δημοτική(κάποιες από αυτές),κι εδώ και αρκετούς μήνες,το πήρε πίσω ο Χριστόδουλος...

Αταίριαστος είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο αλλά μαλλον ξέχασες να γράψεις ότι ανήκει στον Μάριο Πλωρίτη και δημοσιεύθηκε στις 26/7 στο Βήμα της Κυριακής

Λιπαρδόνιος είπε...

Ναι,αν και ήμουν διακοπές,το διάβασα,μού 'αρεσε και το κράτησα γι'αυτο το λόγο.Εξάλλου κι ο ίδος λέει ότι πρέπει να γίνει γνωστό σε ευρύτερο κύκλο!
Πράγματι,παράλειψη να πω ότι ανήκει σε άλλον,όπως επίσης και 1-2 παλιότερα άρθρα που επίσης ήταν από τον τύπο.(π.χ. το από 28/5 άρθρο με θέμα το πτώμα της Ρωμιοσύνης ανήκει στον Ιωάννη Λάμπρου,εκδότη του περιοδικού Δαυλός.)
Στο εξής,λοιπόν,σε περίπτωση αναπαραγωγής θα αναφέρω την πηγή.(και το πρέπον αυτό είναι)

Ανώνυμος είπε...

Η λογική είναι πράγματι "τραγωδία" όχι βέβαια για τον σύγχρονο άνθρωπο αλλά για το φαύλο ιερατείο.
Για όσους επιθυμούν να σκεφτούν λογικά και με διαύγεια χωρίς δεσμεύσεις από ιδεοληψίες και δόγματα, η λογική, ως μέθοδος και εργαλείο, θα οδηγήσει στην διάψευση κάθε θρησκευτικής πίστης και δόγματος, πολλώ μάλλον της εβραιοχριστιανικής μυθολογίας.
Για όσους χρησιμοποιήσουν τη λογική έστω και χωρίς να διαπραγματευτούν την ουσία της θρησκευτικής πίστης τους (δικαίωμά τους)αυτή τους οδηγεί στη διαπίστωση για το πόσο άχρηστοι, διεφθαρμέοι, τυρρανικοί και μισάνθρωποι είναι, εν τέλει, οι εκπρόσωποι και οι αξιωματούχοι του ιερατείου που "πρακτορεύει" αυθαίρετα, επί γης, την πίστη τους αυτή, με αποτέλεσμα ακόμα και αν συνεχίζουν να πιστεύουν, να αποκοπούν από την επιρροή τους. Το ενδεχόμενο αυτό, μάλιστα, είναι το πιο εφιαλτικό και απευκτέο για τον Χριστόδουλο και τους συν αυτώ.
ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Βρε ουστ Σιωνιστές που τολμάτε και κατηγορείτε αυτόν τον φωτισμένο ιεράρχη και άγιο άνθρωπο. Και βέβαια πρέπει να καταργηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα! Ακούς εκεί, "θρησκευτική ελευθερία", δηλαδή να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει ενώ υπάρχει μία μόνο αληθινή πίστη, η Ορθόδοξη και ένας Θεός Πρέπει όλοι να υποχρεωθούν να πιστεύουν στην εθνοσωτήριο Ορθοδοξία.
Έπειτα το άλλο: "Ελευθερία λόγου και σκέψης". Μα αφού υπάρχει η Εκκλησία μας και οι φωτισμένοι ιεράρχες μας (όπως καλή ώρα ο Μακαριώτατος) να σκέφτονται και να εκφράζονται για εμάς αντί για εμάς. Έτσι, 1ον κάνουν και εκφράζουν τις πρέπουσες σκέψεις, 2ον μας απαλλάσσουν από τον κόπο να σκεφτόμαστε οι ίδιοι και 3ον και σημαντικότερο μας προφυλάσσουν από την αμαρτία, αφού ανα σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε μόνοι μας, όλο και κάποια άπρεπη και αμαρτωλή σκέψη θα κάνουμε.
Καλό είναι, επίσης, να θεσπιστούν αυστηρές κυρώσεις και ποινές για όσους δεν πιστεύουν στην Ορθοδοξία και δεν αποδέχονται πλήρως τις απόψεις του Μακαριωτάτου, όπως η εξορία στα ξερονήσια, σαν τις παλιές, καλές εποχές. Και πρώτοι "πελάτες" αυτών των "δωρεάν διακοπών" θα ήταν ο Απόλλων,ο Μεθόδιος, η Ντέπυ, ο Αντίχριστος και άλλα σιωνιστικά κατακάθια που συχνάζουν σε αυτό το σιωνιστικό - σατανιστικό blog.
Για το γνήσιο της υπογραφής,
ΚΥΡΙΛΛΟΣ