Google

14 Ιουλίου 2006

Πήρε σπίτι...με ένα συνδετήρα!

Τα κλειδιά διώροφης κατοικίας στο Κίπλινγκ του Καναδά πήρε την περασμένη εβδομάδα ο Κάιλ Μακντόναλντ,ο οποίος συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για τη μέθοδο που εφάρμοσε,προκειμένου να βρει στέγη.
Ο 26χρονος Καναδός ξεκίνησε πριν 1 περίπου χρόνο τις ανταλλαγές μέσω διαδικτύου,στη βάση ενός γνωστού Αμερικάνικου παιχνιδιού ανταλλαγών αντικειμένων.Ο Μακντόναλντ στράφηκε στην αχανή κοινότητα του διαδικτύου προσφέροντας έναν απλό κόκκινο συνδετήρα.Δύο γυναίκες από το Μόντρεαλ ανταποκρίθηκαν,ανταλλάσσοντας το μολύβι τους με σχήμα ψαριού,το οποίο στη συνέχεια πήρε ένας γλύπτης από το Σιάτλ,που έδωσε ένα κεραμικό έργο του.Οι ανταλλαγές συνεχίστηκαν και το γλυπτό πήρε σταδιακά τη "μορφή" μιας θερμάστρας για κάμπινγκ,μιας φορητής γεννήτριας και μιας φωτεινής επιγραφής με ένα βαρέλι μπίρας,ενώ η αξία των ανταλλαγών αυξήθηκε στη συνέχεια,αφού ακολούθησαν μια μηχανή χιονιού,διακοπές σε χειμερινό θέρετρο και μια δωρεάν διαμονή σε διαμέρισμα στο Φοίνιξ.Ο άντρας συνέχισε ανταλλάσσοντας μια πρόσκληση για ένα απόγευμα με τον Άλις Κούπερ με μια διακοσμητική σφαίρα.Σκηνοθέτης του Χόλιγουντ που είναι συλλέκτης τέτοιων αντικειμένων του προσέφερε ρόλο στην επόμενη ταινία του,προκειμένου να αποκτήσει τη σφαίραΗ συμμετοχή στην ταινία προκάλεσε το ενδιαφέρον των τοπικών αρχών του Κίπλινγκ,οι οποίες αναζητούσαν τρόπο διαφήμισης της περιοχής τους,για να προσελκύσουν τουρίστες και προσέγγισαν τον ΜακΝτόναλντ που είπε το "Ναι" στην τελευταία ανταλλαγή του ρόλου με το σπίτι που ζητούσε...

Λοιπόν,προσφέρω μια παλαιά διαθήκη(προσφέρει άπειρο γέλιο).Περιμένω προτάσεις για ανταλλαγή...

08 Ιουλίου 2006

Προστατέψτε τον πλανήτη!

Καλοκαίρι,το θερμόμετρο στα ύψη και η απειλή(που πολλές φορές προχωρά και γίνεται πράξη)του μπλακ άουτ πλανάται διαρκώς πάνω απο τις μεγάλες πόλεις.Και μιας και η επίσημη πολιτική έχει καταφέρει ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια,ένα μπλακ άουτ(αν και θα μας έβγαζε...νοκ άουτ)θα απήλλασσε τον πλανήτη για κάποια λεπτά ή λίγες ώρες από αρκετούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Η προστασία του περιβάλλοντος,του κλίματος και εν τέλει του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας!Το πώς φτιάχνουμε ένα φλιταζάνι τσάι,πώς μαγειρεύουμε,πόσα λαχανικά καταναλώνουμε μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.Κάθε Ευρωπαίος καταναλώνει ετησίως 11 τόνους αερίων του θερμοκηπίου,από τους οποίους οι 9 είναι διοξείδιο του άνθρακα. Tα νοικοκυριά χρησιμοποιούν το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνεται στην Eυρωπαϊκή Eνωση και ευθύνονται για το 20% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Eυρώπης, ενώ τα I.X. ευθύνονται για ένα επιπλέον 10% εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.


Απλοί τρόποι για να μειώσουμε τη συμβολή μας:

— Mην ξεχνάμε να σβήνουμε τα φώτα που δεν χρειαζόμαστε. Σβήνοντας πέντε λάμπες, εξοικονομούμε περίπου 60 ευρώ τον χρόνο και 400 κιλά διοξειδίου του άνθρακα.

— Nα σβήνουμε την τηλεόραση από το κεντρικό κουμπί και όχι από το τηλεκοντρόλ. Mια τηλεόραση που λειτουργεί τρεις ώρες ημερησίως και τις υπόλοιπες είναι στο «stand by» χρησιμοποιεί το 40% της ενέργειας όταν... δεν βλέπουμε.

— Nα βγάζουμε τον φορτιστή του κινητού από την πρίζα όταν δεν τον χρησιμοποιούμε. Συνεχίζει να απορροφά ρεύμα.

— Nα χρησιμοποιούμε πλυντήριο μόνο όταν είναι γεμάτο. Aν είναι μισογεμάτο, ουσιαστικά σπαταλάμε τη μισή ενέργεια. Tο στεγνωτήριο να το χρησιμοποιούμε μόνο όταν είναι απαραίτητο - σε κάθε χρήση παράγει 3 κιλά διοξειδίου του άνθρακα!

— Nα βράζουμε μόνο όσο νερό χρειαζόμαστε. Eάν όλοι οι Eυρωπαίοι έβραζαν τη σωστή ποσότητα νερού για τα αφεψήματά τους (πετάμε ένα λίτρο την ημέρα), η ενέργεια που θα εξοικονομούνταν θα μπορούσε να καλύψει το ένα τρίτο των αναγκών φωτισμού των ευρωπαϊκών δρόμων!

— Bάζοντας το καπάκι στην κατσαρόλα όταν μαγειρεύουμε μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Oι ατμομάγειρες και οι χύτρες ταχύτητας χρησιμοποιούν 70% λιγότερο ρεύμα.

— H ανακύκλωση ενός αλουμινένιου κουτιού μπορεί να εξοικονομήσει το 90% της ενέργειας που χρειάζεται για να παραχθεί ένα νέο. Eνα κιλό ανακυκλωμένου πλαστικού μας γλιτώνει από 1,5 κιλό διοξειδίου του άνθρακα, ένα κιλό ανακυκλωμένου γυαλιού, 300 γρ. CO2 κ.λπ.

— H αγορά ενός μπουκαλιού νερού 1,5 λίτρου χρειάζεται λιγότερη ενέργεια να παραχθεί από τρία μπουκάλια του μισού λίτρου.

— Aν η πίεση των ελαστικών του I.X. μας είναι μειωμένη κατά 0,5 ατμόσφαιρες, το αυτοκίνητο καταναλώνει 2,5% περισσότερα καύσιμα.

Tρώτε λαχανικά. H παραγωγή κρέατος χρειάζεται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

01 Ιουλίου 2006

Μικρά και διάφορα...


Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους τους φίλους!Με 2 άρθρα σήμερα!Αυτό που βλέπετε εδώ χωρίς συγκεκριμένο θέμα,ενώ αν προχωρήσετε λίγο παρακάτω θα δείτε και το δεύτερο!

Ας ξεκινήσουμε με βασικά μαθήματα ελληνικών προς χριστιανούς (συνέχεια απο προηγούμενο άρθρό.Βλέπε εδώ),αφού πρώτα δούμε τί γράφει στα "Άπαντα" ο Μανώλης Τριανταφυλλίδης :
«Όσο περισσότερο μελετούμε τη γλώσσα που είναι γραμμένα τα Ευαγγέλια,τόσο καθαρότερα βλέπομε πόσο απέχει από την αρχαία τη γραμματική κι είναι γεμάτη σολοικισμούς,βαρβαρισμούς και κάθε είδους λάθη. Βρίσκομε κάμποσες ξένες λέξεις,που δε μεταχειρίζονται οι αρχαίοι έλληνες συγγραφείς και τις οποίες τις περισσότερες φορές δεν ήταν δύσκολο να αποφύγει κανείς,αρκεί να ήθελε»(αρκεί να γνώριζε σημειώνω εγώ)
Ξέρουμε ότι το ρήμα οίδα(δεν μπορώ να βάλω πολυτονικό) κλίνεται : οίδα,οίσθα,οίδε,ίσμεν,ίστε,ίσασι. Κι όμως,το Ευαγγέλιο μάς παρουσιάζει άγνωστους και ανυπόστατους τύπους με πιο γνωστό απ'όλους: ου γαρ οίδασι τι ποιούσι!!!!Τί άλλο θα δούμε!
Κι όμοιους άγνωστους τύπους βρίσκουμε αφθονότατους στην ΚΕΝΗ κι ουχί καινή διαθήκη( του νοός,τω νοι,του ημίσους,τους ιχθύας,μειζοτέραν,ελαχιστότερος,ηρώτουν και πάει λέγοντας...)
Το παραμυθάκι ότι ο ελληνισμός οφείλει τη σημερινή του ύπαρξη στο χριστιανισμό μπορεί να κοιμίσει μόνο τους πλέον αφελείς.Αυτό που συνέβη στην ουσία είναι το ακριβώς αντίθετο.Μα για ποιο λόγο αλήθεια να ματαφραστούν στα (όποια) ελληνικά τα εβραϊκά κείμενα;Αυτοί στους λόγους τους εξαπολύουν δριμύτατες επιθέσεις ενάντιον κάθε τι ελληνικού!Ε,πολύ απλά,για να επιβληθούν,μέσω της ελληνικής γλώσσας σε τεράστιες ομάδες πληθυσμού.Όσο για το κρυφό σχολειό επί τουρκοκρατίας,αυτό πρέπει να ήταν πραγματικά πολύ καλά κρυμμένο!Κανένας επίσημος ιστορικός δεν κάνει την παραμικρή μνεία.Την ανυπαρξία του την τεκμηριώνουν όχι μόνο οι έγκυροι μελετητές(Αλέξης Πολίτης,Κ.Θ. Δημαράς,Άλκης Αγγέλου,Γιάννης Βλαχογιάννης,Γρηγόρης Καμπούρογλου),αλλά και γνωστοί πρόμαχοι της ορθοδοξίας.(Μανουήλ Γεδεών,Π.Πουλίτσας)

Αλλαγή θέματος.Έστω δυο γονείς χριστιανοί και θέλουν να βαφτίσουν το παιδί τους.Είναι σε δίλημμα μεταξύ των ονομάτων Προμηθέας και Γεϊθαζέτ. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν μπορούν να αποφασίσουν.Ε,λοιπόν,ο παπάς δε θα τους δώσει ασφαλώς δικαίωμα επιλογής.Θα πάρει την απόφαση μόνος του.Ακόμη και να έκλιναν προς το πρώτο,ακόμη τελικά και να είχαν αποφασίσει να το ονομάσουν Προμηθέα, ο παπάς θα το βάφτιζε Γεϊθαζέτ.(μην το ξαναδιαβάζετε,σωστά το είδατε,δεν υπάρχει λάθος,Γεϊθαζέτ) Η απαράδεκτη τακτική του χριστιανισμού να απαγορεύει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να δείχνει λατρεία προς τη μητέρα του,τον εβραϊσμό,οδηγεί σε αυτά τα μονοπάτια.Γνωρίζατε ότι υπάρχει Άγιος Γεϊθαζέτ;Αγίες Βαθουά και Δεναχίς(20 Νοεμβρίου η γιορτή και των τριών αυτών).Άγιος Γοβδελαά;Μήπως πήρε το αυτί σας τον άγιο Κασδόα(29/9);Τον όσιο Βαρσανούφιο;(6/2)Σας μίλησε ποτέ κανείς για την αγία Φερφούθη;(4/4);Τον άγιο Φαρμούθιο;(11/4)Τον άγιο Ερμινίγγελδο;(1/11),τον όσιο Πιτυρούν(δεν ξέρω αν η αιτιατική κάνει Πιτυρούντα κι έχω λάθος!22/11)Δεν μπορεί,όμως,τον άγιο Θαθουήλ(4/9) θα τον ξέρετε;(εξ ισπανίας άραγε;;;)Όπως επίσης και την οσία Πιαμούν(3/3) ή την αγία Περπετούα;(22/2) Στις 20/1 εορτάζουν οι άγιοι μάρτυρες Ιννάς,Πιννάς,Ριμμάς,ομού μετά των αυταδέλφων Χιούι,Λιούι,Ντιούι!
Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική.Κι όμως,εφ'όσον υπάρχουν τέτοια πρόσωπα στο πάνθεον της ορθοδοξίας ,το παιδί ενός χριστιανού(δύο χριστιανών θα μου πείτε,αλλά εντάξει,η γυναίκα δεν έχει γνώμη στη θρησκεία αυτή,επομένως...)μπορεί να ονοματοδοτηθεί με ένα τέτοιο όνομα,χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!(και καλά θα κάνει,ο καθείς μπορεί να έχει για τον εαυτό του το όνομα που θέλει,απλώς θεωρώ απαράδεκτη την εξαφάνιση και υπόσκαψη των ελληνικών ονομάτων)

Γνωρίζατε ότι υπάρχει Όσιος Δίας(να ορίστε που παραπονιέμαι για τα ελληνικά ονόματα) που γιορτάζει στις 19/7; Ε,μάθετε λοιπόν,πως το πρόσωπο αυτό είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!Απλή λογική: Ένας χριστιανός δεν μπoρούσε βέβαιως να βαφτιστεί με το όνομα "Δίας"! Αυτό θα αποτελούσε μέγα σκάνδαλο,ειδικά εκείνα τα χρόνια που τους εθνικούς προσπαθούσαν να τους αφανίσουν(υποτίθεται ότι έζησε τα χρόνια του Θεοδοσίου,αυτό τα λέει όλα...)Επίσης,ούτε εθνικός μπορούσε να είναι(ο οποίος στην πορεία εκχριστιανίστηκε),διοτί ΠΟΤΕ κανείς εθνικός δεν έφερε όνομα Θεού!Θεωρούνταν προσβολή προς το Θεό!Μόνο σε συνθετικό μπορούσε να υπάρχει!(Ηρα+κλέος=Ηρακλής, Δίας+δώρο=Διόδωρος κ.ο.κ)Άρα,τι συμπεραίνουμε με πολύ απλό τρόπο;

Αυτά για την ώρα!Ακολουθεί και δεύτερο σημερινό άρθρο αμέσως πιο κάτω.
Την καλημέρα μου και καλό μήνα σε όλους!

Τι πρόδωσε ο Ιούδας;;;Οεο;

Αν και είχα εξ'αρχής σκοπό να το έχω ξεχωριστό θέμα το παραπάνω,ο φίλος Μεθόδιος την έκανε την πολύ σωστή επισήμανσή του σε προηγούμενο άρθρο,σχετικό με τις αντιφάσεις των ευαγγελίων γύρω από το ζήτημα αυτό.Εμένα,η επισήμανση αυτή με καλύπτει πλήρως,οπότε σκέφτηκα να την περάσω στην πρώτη σελίδα,για είναι πιο εμφανής.Φίλε Μεθόδιε,ελπίζω να έχω την άδειά σου...

"Σωστά ο Απόλλων επισημαίνει τις αντιφάσεις και τα κενά των εγκεκριμένων Ευαγγελίων σε ότι αφορά την -εξόχως προπαγανδιστική- ιστορία της προδοσίας του Ιούδα.Όμως ας κάνουμε και έναν πιο απλό προβληματισμό: Τί ακριβώς πρόδωσε ο Ιούδας; Τί ήταν αυτό που για να το μάθουν οι Αρχιερείς πλήρωσαν και αμοιβή;"Μα φυσικά πρόδωσε που ακριβώς κρυβόταν ο Ιησούς", θα βιαστεί να απαντήσει κάποιος. Έλα ντε, όμως, που η χριστιανική διδασκαλία αλλά και τα Ευαγγέλια διατείνοται επανειλημμένως και με στόμφο ότι ο Ιησούς δεν κρυβόταν από αυτούς που κατέκρινε, μιλούσε συνεχώς δημόσια, κινούταν σε δημόσιους χώρους, επισκεπτόταν τον Ναό κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση δεν κρυβόταν σε μία κρυψώνα την οποία θα φανέρωνε ο Ιούδας ώστε ο Ιησούς να συλληφθεί. Αυτό μπορούσε να γίνει με χίλιες δύο ευκαιρίες. Ας αφήσουμε, δε, και το γεγονός ότι, κατά την Αγία Γραφή ήταν μέρος του Θείου Σχεδίου να προδωθεί και να συλληφθεί ο Υιός του Θεού."Τότε πρόδωσε στους ιερείς αυτά που δίδασκε και διέδιδε ο Ιησούς" θα αντιτείνει κάποιος εξίσου βιαστικός απολογητής της χριστιανικής εκδοχής για την ιστορία του Ιησού. Όμως και πάλι, η χριστιανική διδασκαλία διατείνεται πως ό,τι δίδασκε ο Ιησούς, το δίδασκε δημόσια μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και μάλιστα το ίδιο απαντάει ο Ιησούς, κατά τα Ευαγγέλια, στον Καϊάφα όταν τον ρωτάει τι διδάσκει και αν, πράγματι, ισχυρίζεται ότι είναι ο Υιός του Θεού. Άρα ούτε γι' αυτό υπήρχε ανάγκη παροχής πληροφοριών από τον "προδότη" Ιούδα. Οι δε μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του Ιησού, κατά τους εγκεκριμένους Ευαγγελιστές, ήταν πολλοί. Επομένως σε τί συνίσταται η προδοσία του Ιούδα, οεο;Αυτά για ένα πρώτο προβληματισμό. Όσο για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός προδότη σε κάθε προπαγανδιστική ιστορία, η συνέχεια σε επόμενο επεισόδιο. "
Υπογραφή στο παραπάνω,
Μεθόδιος